Les nous són un aliment amb un alt contingut de
grasses monoinsaturades, àcids grassos Omega 3, antioxidants i nutrients
que aporten fibra, hidrats de carboni i proteïnes, també són una
font de vitamines
(A, B1, B6 i E) i
minerals
com el potassi, fósfor, ferro… pel que constitueixen un aliment imprescindible en qualsevol
dieta equilibrada.

Propietats i beneficis
de les nous:

  • Redueixen el risc de
    malalties cardiovasculars
    pel seu contingut de vitamina E i greixos Omega 3.
  • Redueixen la
    pressió sanguínia
    al ser una font de manganès, coure, potassi, magnesi i calç.
  • Ajuden a
    reduir els nivells de colesterol dolent
    (LDL) i
    augmenten els nivells de colesterol bo
    (HDL).
  • Ajuden a controlar la
    diabetis de tipus 2:
    la seva ingesta ajuda a controlar el nivell de glucosa i lípids a la sang.
  • Milloren
    l’estat anímic
    degut a la presència de greixos Omega 3.
  • Són
    beneficioses pels ossos i prevenen l’aparició d’osteoporosi
    gràcies al seu contingut en calç, magnesi, bor i oxalats.
  • Ajuden a combatre la
    depressió, hiperactivitat, insomni, pèrdua de memòria, alzheimer i esclerosi múltiple.
  • Milloren l’aspecte de la pell i el cabell
    pel gran contingut de vitamina B, E i zinc. Aquestes vitamines
    defensen l’organisme
    d’atacs dels radicals lliures, evitant l’aparició d’èczemes i pell seca.
  • Degut al seu contingut en serotonina constitueixen un
    aliment saciant que evita la sensació de gana.
  • Tenen propietats
    diürètiques
    i es recomanen a
    persones grans i dones durant la menopausa.
Advertència:
No són recomanables per a les persones amb pedres al ronyó degut al seu contingut en oxalats.

Conservació:

Si les
nous són pelades,
guardar-les en un recipient hermètic a l’empara de temperatures altes, llum i aire. Es recomanable guardar-les és
al frigorífic
o fins i tot es poden congelar.
Si són
nous amb closca
es recomana guardar-les en un
lloc sec i fresc.
propietats1
propietats2